Ga naar hoofdinhoud

Tools voor jouw roerend en immaterieel erfgoed!

Wat zou jij doen met een kerkgebouw? Lees meer over de mogelijkheden om er een sociaal, cultureel of maatschappelijke project te realiseren.

Ben je op zoek naar religieuze objecten of heeft jouw organisatie religieuze objecten in de aanbieding? Ontdek de 'Vraag & Aanbod'-service van PARCUM.

Een verenigingsverjaardag te vieren? Met de praktijkwijzer voor verenigingen en hun erfgoed maak je er een onvergetelijk feest van!

Bewaar je sporterfgoed en wil je hier meer uit halen? Lees meer.

Bewaar of beheer je bedrijfserfgoed? De brochure ‘Aan de slag met het verleden van je bedrijf’ van Archiefpunt deelt interessante tips en inzichten.

Bewaar of beheer je kunstenaarserfgoed en wil je dit breder bekend maken? Lees meer.

Bewaar je een privaat archief, zoals archieven van personen, families en privaatrechtelijke verenigingen, bedrijven of organisaties? Ontdek hier wat je kan doen.

Bewaar je een documentaire collectie of verzameling, zoals collecties prentbriefkaarten, affiches, foto's, verzamelingen van plaatselijke knipsels of doodsprentjes? Ontdek hier wat je ermee kan.

Houdt jouw vereniging immaterieel erfgoed in leven? Meld het hier!

Ben jij benieuwd naar het energieverbruik van jouw culturele infrastructuur? Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media lanceerde een handige Checklist voor energiezuinige culturele infrastructuur. Met de checklist analyseer je heel eenvoudig jouw energieverbruik en krijg je een aantal tips die onmiddellijk toepasbaar zijn. Zo weet je wat goed gaat en waar er nog werk aan de winkel is. Bekijk zeker ook het webinar van Pulse over energie-efficiëntie.

<