Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Infosessie: beheren van digitaal kerkarchief (18 januari 2024)

  • 8 januari 2024

In de digitale wereld waarin we leven wordt steeds meer informatie digitaal aangemaakt en opgeslagen. Dat geldt ook voor lokale geloofsgemeenschappen. Briefwisseling, notulen, nota’s, teksten en rapporten, rekeningen en begrotingen: ze worden vrijwel allemaal met de computer aangemaakt en op de computer bewaard.

Deze documenten op een duurzame manier digitaal ordenen en bewaren is een uitdaging. Daarom ontwikkelden KADOC-KU Leuven, het Rijksarchief en de Vlaamse bisdommen handige richtlijnen voor kerkbesturen en parochies.

Om je te helpen hiermee concreet aan de slag te gaan, organiseren Erfgoedcel de Merode en KADOC-KU Leuven een vormingsnamiddag. (Aanvullend op de infosessie "Inventariseren van kerkarchieven" op 16/03/2023).

Op een laagdrempelige manier wordt in een praktijkgerichte sessie uitgelegd hoe parochiesecretariaten en kerkfabrieken hun digitale informatie op een systematische en transparante manier kunnen opslaan en toegankelijk houden. Daarbij wordt ook kort ingegaan op archivering in Religiopoint.

  • VOOR WIE? Kerkraden, parochies, heemkringen, documentatiecentra, gemeentebesturen
  • WANNEER? Donderdag 18 januari (14–16u)
  • WAAR? OC de Hemmekes (grote zaal) (Ernest Claesstraat 34, 3271 Zichem)

Interesse?

Klik hieronder om je in te schrijven!

<