Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Inventarisatie collectie Sint-Eustachiuskerk Zichem afgerond

  • 8 februari 2023

Het roerend religieus erfgoed uit de Sint-Eustachiuskerk te Zichem

In april 2022 vatte de firma Renotec de restauratiewerken aan de Sint-Eustachiuskerk in Zichem aan. Dit gaf aanleiding tot de inventarisatie van al het roerend religieus erfgoed dat nog in de kerk aanwezig was.

In december klopte het vrijwilligersteam af op een 800-tal objecten! Deze objecten bestaan uit altaren, beeldhouwwerken, kazuifels, kandelaars, vaandels, stolen, altaardwalen,… en een Vlaams topstuk!

Ontdek alles over de bergingsoperatie van de 16e eeuwse kazuifel van de Zichemse pastoor Godefridus van Thienwinckel in het YouTube-filmpje hieronder!

Om deze video weer te geven, geef ons toestemming om sociale media cookies op te slaan.

Vlaams topstuk uit Zichem veiliggesteld voor de toekomst

Last but not least: heel graag willen we onze vrijwilligers en de vrijwilligers van de kerkraad bedanken voor het harde werk! Ook de Stad Scherpenheuvel-Zichem, PARCUM, Departement Cultuur, Jeugd en Media en heemkring 't Land van Sichem danken we voor de fijne samenwerking! 👏

Grijp je kans en bezoek de Sint-Eustachiuskerk tijdens Open Monumentendag (9 en 10 september)

Op 9 en 10 september worden rondleidingen georganiseerd waarbij je een exclusieve blik achter de kerkmuren krijgt! Je komt alles te weten over de verschillende restauratiewerken die in uitvoering zijn en je wordt ingewijd in de uitdagingen die de collectie met zich meebracht.

Wil jij ook graag vrijwilliger worden bij Erfgoedcel de Merode?

Onze vrijwilligers aan het werk!
<