Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Workshop "Hoe en waar informatie registreren over kapelletjes?" (5 maart 2024, Zichem)

  • 25 januari 2024
  • In de kijker

In 2023 lanceerde PARCUM de website "www.kapelletjes.be". Het doel is om alle mogelijke bouwtechnische en geschiedkundige informatie over kapelletjes uit heel Vlaanderen op een uniforme manier te registreren en toegankelijk te maken voor huidige en toekomstige generaties. Ook is het de bedoeling om tradities en gebruiken omtrent kapelletjes in kaart te brengen en springlevend te houden.

Kom naar onze workshop en leer hoe je alle mogelijke informatie over een kapelletje kan registreren

Vul jij mee de ontbrekende gegevens van de kapelletjes uit de gemeenten Aarschot, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo aan? (Of wil je laten weten welke informatie over een bepaald kapelletje niet correct is?) Schrijf je in voor de workshop!

Benieuwd naar welke informatie al te vinden is over de kapelletjes in onze regio?

Typ de naam van de gemeente in - waarin het kapelletje dat je zoekt gelegen is - in het zoekvenster op de homepage. In de kolom die vervolgens links op je scherm verschijnt kan je nog andere criteria selecteren om je zoekopdracht te verfijnen. Veel ontdekkingsplezier!

De workshop gaat door in de Hemmekes in Zichem, vlakbij het Station, er is ook een ruime parking. De workshop start om 13u30 en loopt tot 16u00.

<